NieuwsAgendaSchoolgids

Sociaal emotionele ontwikkeling

Op school leren kinderen ook vaardigheden die nodig zijn om op een goede manier met anderen om te gaan en om hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Het gaat om vaardigheden als samenwerken, ruzies oplossen en jezelf weten te redden. Door deze vaardigheden is de sfeer op school fijn en veilig en verbeteren de leerprestaties. Kinderen nemen op een positieve manier deel aan de maatschappij.

Meet- en bespreekmomenten

In onze jaarplanning zijn vaste meet- en bespreekmomenten opgenomen voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Bij het in kaart brengen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen maken we gebruik van observaties, evt een sociogram, IEP Hart en Handen en de Succes!Spiegel. Per leerling vullen de leerkrachten de belemmerende en stimulerende factoren in, zowel didactisch als sociaal-emotioneel. Deze gegevens gebruiken wij om ons onderwijs aan te passen aan de ondersteuningsbehoeften van onze leerlingen. 

Cyclisch en opbrengstgericht

We werken cyclisch en opbrengstgericht: twee keer per jaar maken we de gegevens op op schoolniveau, groepsniveau en op individueel niveau. De resultaten worden geanalyseerd en per bouw besproken met de leerkrachten en intern begeleider. We gebruiken hiervoor gegevens uit Parnassys, ons leerlingvolgsysteem. Naar aanleiding van de analyse en de opbrengsten maken we een plan voor de volgende periode.

Geïnteresseerd?

Vraag direct een rondleiding aan!

Naar contact